söndag 22 mars 2009

Lämna din kommentar

Det är alltid kul att få kommentarer, både bra och dåliga, och även frågor!

För er som verkar tycka det är kul och funderar på att bo eller plugga i LA, kan jag på en gång säga att det är det! Där vi alla går, Santa Monica College/SMC, finns det verkligen miljontals kurser att välja mellan och stort antal inriktningar. Sökningsprocessen är inte svår, den enda efterfrågan var betyget i engelskan och en hel de papper som ska fyllas i. Väl intagen på skolan måste du läsa 12 units, för att få csn pengar. De flesta klasserna täcker 3 units, men dansar du, gör någon annan sport eller diverse kurser är dessa oftast bara 1 unit. Kostnaden för skolan ligger runt $ 3000 och hur många kurser du tar spelar ingen roll, så länge det är 12 units. SMC är i allmänhet ett stort och soft college med mycket olika nationaliteter. Dansen är verkligen jättebra och har det mesta att erbjuda förutom hiphop. Varje termin har dem även uppträdanden på stora scenen där jag ska vara med i maj. Nivåerna sträcker sig verkligen från nybörjare till proffs, så det är ingenting att oroa sig för! Fashion avdelningen är också rolig och anordnar modevisningar i vår. 

Så, för vad skolan har att erbjuda är det inte så farligt dyrt. Boendet som vi har här i Marina del rey ligger på $1800, delat på tre, och i det ingår gym, pool, bastu m.m. Sen är det också skönt att ha ca 15 min promenad till Venice beach! Den bästa maten hittar du på Trader Joe's, där du får mycket och bra mat för pengarna, bättre priser på frukt osv. Snålar man klarar man sig hyfsat, sen är det kanske lite svårare att hålla sig borta från Forever 21 och Urban Outfitters!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

skolan (smc) kostar runt 3000 dollar, inte 30,000 ;) för en termin dvs.

Anonym sa...

anonym:
det är inte så snyggt att rätta ngn när man själv har fel...
jenny skrev $3 000

Anonym sa...

gud vad bra tack för infon:)

Anonym sa...

för det första är 3000 dollar ca 30.000 så vem de än va som skrev det är det rätt.

SMC, vet inte riktigt va man ska säga om den skolan, det är 30000 personer som går där så alla som inte har en syster som visar rätt mkt på film och kan ge er mer upplevelse än den normale svensken på SMC, kommer inte förstå the calilife... det är inte samma glamo