lördag 7 februari 2009

Lyxbrudar

Ibland är det allt härligt, bekvämt att vara tjej. Beviset fick vi igår när jag Mickan och Johanna gick ut och käkade för att i lugn och ro ha en tjejkväll och fira Johannas födelsedag på restaurangen Ago. 

Några minuter efter vi fått vårt bord och satt oss ner får vi champagne som underbara Malin har ringt och förbeställt. En man i 35 års åldern kommer även fram och förklarar att han och hans vän vill käka men att det bara finns ett bord för fem personer, och undrar därför om inte vi kan joina dem på middag. Tveksamma tackar vi nej, men föreslår att vi kanske kan ta en drink eller efterrätt senare under kvällen. Middagen fortsätter, vi skålar och dricker champagne, äter fantastiskt god mat och efter det kommer olika tårtor in till bordet, som också var från syrran!

Vi sitter kvar en stund, mätta och belåtna, och funderar vad vi ska göra med kvällen. Kyparen kommer fram och frågar om något mer önskas.

"Can I get anything else for you girls?"

Jag: "No, thank you so much, we're full. We can get the check please"

"There's no check"

Jag (fattar ingenting) : "Excuse me?!"

"There's no check miss. Everything is already paid for"

Jag: "What are you talking about?"

"Well, the champagne i don't know, but the food and everything else are from the gentlemen over there"

Snubbarna som tidigare erbjudit sig att betala våran middag, om vi delade bord med dem, har nu betalat våran kväll och sitter och vinkar i ett hörn. Middagen som skulle blivit på över hundra dollar blev plötsligt gratis och här sitter vi, tre lyckliga brudar och gapskrattar. Innan vi går svänger vi förbi deras bord och tackar så mycket för deras generösa insats men måste tyvärr tacka nej till att slå oss ner då vi ska vidare på en mycket viktig fest, trodde dom ja.. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Det "tricket" har väl ALDRIG funkat? Vilka jävla stolpskott.